Anerkjenn deg selv for det du har oppnådd
Heidi larsen, Torsdag 10. februar 2014.

Gå inn på kontoret. Sett et opptattskilt på døra og lukk den etter deg. Finn frem papir og penn. Reis deg opp og snu deg. Lukk øynene og se et år tilbake. Hvordan så barnehagen din ut da? Hvilke oppgaver jobbet du med? Hvilke konflikter stod på? Hvem var glade og hvem var misfornøyde?

Vær stolt av deg selv
Så begynner du å skrive. Alt det som er skjedd det siste året skal med. Ingenting er for smått. Du skal ta med alle små detaljer. Bruk minst 30 minutter på dette. Når du går tom og ikke synes du har mer, så kan du se tilbake i kalenderen eller beskjedboka. Jeg lover deg, det er alltid noe du har glemt.

Når du har tømt deg og ikke klarer å komme på flere ting, skal du se nøye på det som står på papiret (eller sannsynligvis papirene). Alt dette har DU fått til. Dette har DU gjennomført. Dette har DU kommet godt i gang med.

Pust helt ned i magen et par ganger og si til deg selv – GODT JOBBA! Kjenn den gode følelsen av å være stolt over din egen innsats.

Dette vil gi deg energi
Vi er så opptatt av å sette nye mål og planlegge fremover. Hvor er du om tre måneder, seks måneder eller om et år, blir vi spurt om i mange sammenhenger. Og det er bra, for selvfølgelig skal du sette deg mål og vite hva du jobber mot. Det er bare ikke nok. Du må også ta deg tid til å sjekke ut hva du faktisk har fått til. Ellers mister du arbeidsgleden og sliter deg ut.

Bruk noen timer på denne øvelsen og jeg er sikker på at du vil bli både overrasket og fornøyd med deg selv. Energien vil strømme og du vil oppdage hvor mye du har bak deg.Det er fint å få anerkjennelse fra andre, men det er like viktig å anerkjenne seg selv.

Du behøver forresten ikke å være leder for å ha glede av denne øvelsen.